THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, June 26, 2008

fieldtrip ophthal -syukur dgn nikmat yg ada-

salam & hi...

time for another post,selepas sekian lama mencari ayat yg sesuai untuk post ini....sry kpd cik miluvia & en fuzz yg menunggu2 post nih...sepatutnyer dh post-up long long long time ago...

penglihatan...ramai yg ada nikmat ini,tapi berapa ramai yg betul2 syukur untuknya?entahla tp ramai yg take it for granted (peringatan utk aku jugak),menggunakannya sesuka hati,tanpa sedikit pon berterima kasih & bersyukur kepada-Nya untuk nikmat yg besar ini...bayangkan dunia ini tanpa kte dpt melihatnya,mesti sukar untuk melakukan kerja harian,untuk makan,minum...

fortunately,bagi student2 ophthal,kami mendapat peluang untuk melawat satu sekolah khas untuk orang cacat penglihatan...satu pengalaman yg membuka mata (+hati) & mengingatkan aku betapa kerdilnya manusia ini di sisi Allah s.w.t....

+------------------------- Part 1: bout d trip & school -------------------------+

khamis,12/6/08 - pagi yg cerah~~~,hari ni sumer student ophthal nk pegi fieldtrip,trip ke sekolah cacat penglihatan sumwhere around setapak,sumer sgt excited pagi tu (aku agak jer,i know i am excited F2)...

tp pagi tu,ader spoil sket sebab hazren ngn faiz tertinggal,sumer berperasaan F7..... (seb baek faiz datang gak akhirnyer ke skolah itu ngn menaiki lrt....)

*d school*

sesampainyer di sekolah tu,ader la taklimat (cam biase) pasal sekolah tu,sape student dier,sape pengasas & yg paling lawaknyer,ader satu part tu,dier gune program cam 'windows narrator' so,mmg lawak la sumer sebutan dier,x bley blah...x caye?try open program "narrator",haha...

*sekitar taklimat;hm..tgh dengar ke?*

then baru gi lawat around skolah tu,gi library,lab,kafe & etc...

*a nice garden;minus tioh out... lol F5*

*good court,seems like new...*

*d gym;i think it's better than ktdi's...*

*braille typewriter;cool~~*

*i decided not to upload any photos that have the students of the school coz they're like a patient and its suppose to be confidential i think*

+------------------------- Part 2: Drama class -------------------------+

Dalam sumer org tgh sibuk meninjau2 sekolah tu, ader la beberapa pelajar ini yg telah secara tibe2 enroll utk drama class & cikgunyer ialah cikgu fazrul, aku pon sempat join class nih tp......

*cikgu fazrul in action;hajar & tioh,sit please!!*

*d class:huh...x paham.... F4*

*dalam usaha utk meletupkn klas tp....mission failed*

*fazrul:punishment!!tu la,sape suruh x pay attention... F5*
*lala & hajar:sory cikgu...*

lastly, sumer cam x tau ape yg dipelajari dari klas ini except from rasenyer ader la sket2 teknik nk berposing & berlakon....haha... F2

+------------------------- in the end -------------------------+

pengajaran yg aku dpt dri trip nih (other than yg aku dh mention above):org yg x nmpk nih,wlaupun mata luarannyer sdh tiada mereka dikurniakan dengan increment in other sensation e.g. touch & mata hati diorang lagi clear dri kter, so jgn lah memandang rendah kepada seorang insan yg buta...

*time to go back to d hospital! F2*

XD

3 comments:

fazrul mokhtar said...

ok, dah curik some of the pics. will soon be on my blog. haha.

XD said...

i'll be waiting for that~~ :)

Edwin T said...

excuse me pls..
it's me who make the garden more beautiful, ok?
hahaha..
kidding..
btw, i like the photo which u wana blow up the lab.. kakahakah.. ^^